Noget, der ligner "Bridgerton"

21.01.21
Storslåede baller, smukke kjoler, charmerende mænd, indtagende kvinder, drama og erotik? Og så lige 1800-tallets England. Hvad kan vi mere ønske os? “Bridgerton” tager lige i øjeblikket Netflix med storm, men hvis man har set serien og læst bøgerne, hvad skal man så kaste sig over? Her er et par bud på din næste læsebesættelse.

Hvis du nu slet ikke ved, hvad jeg taler om, når jeg siger "Bridgerton", så kan du enten se serien på Netflix eller læse bøgerne. Men hvis jeg nu siger, at det er noget med baller og romantisk og intriger og misforståelser, smukke mænd og skønne kvinder i 1800-tallets England, så ved du nok allerede om det er noget for dig :-)

I første bind i serien "Den ugifte hertug" møder vi Daphne Bridgerton, som er på jagt er sin kommende ægtemand. Hun er både klog og smuk, men hendes bejlere er enten for gamle eller uinteresserede i en kvinde, der kan svare for sig selv. For at lokke den rette slags bejlere til, laver hun en aftale med den uopnåelige hertug af Hastings, Simon Basset, om at foregive, at de er forlovede - så får han fred for giftefærdige kvinder og deres mødre, og Daphne fremstår attråværdig for egnede bejlere. Find hele serien her.

Bøgerne kan lånes på engelsk - både som ebøger og netlydbøger - på eReolen

Helt oplagt er det selvfølgelig at slå kløerne i de klassiske bøger skrevet af Jane Austen, som selv levede i den tidsperiode, som vi nu har forelsket os i. I sit kort liv skrev hun 6 bøger: Fornuft og følelse, Stolthed og fordom (som nok er den mest kendte og elskede), Emma, Northanger Abbey, Mansfield Park og Overtalelse (eller Lydighed og længsel). Jane Austens bøger er alle blevet filmatiserede, og er man bare en lille smule romantisk anlagt, så er det et must at læse og eller se hendes fantastiske historier.

Find Jane Austens bøger og filmatiseringer her.

eReolen kan du finde alle Jane Austens bøger - nogle af dem endda som blå titler, som ikke tæller med i din kvote! Der der du også finde en podcast om Jane Austen.

Lisa Kleypas er storproducent af skønne, romantiske historier fra 1800-talles England, og er slet ikke til at komme udenom, når vi snakker om 'noget, der ligner Bridgerton'. Bare se på serierne "Wallflowers", "Hathaway", "Ravenel-serien", "Craven-serien" og "Bow street-serien". Der er meget godt at komme efter!

Heldigvis kan en hel del af Lisa Kleypas' bøger findes på eReolen - nogle af dem på engelsk.

Meredith Durans serie 'Letsindighedens love' er også fulde af stærke kvinder, som må prøve at klare sig på ulige vilkår i 1880'ernes England. De er ikke nødvendigvis så rene og uskyldige som Daphne Bridgerton, men deres historier er lige så fulde af viscounter, lords og hertuger - og selvfølgelig intriger og kærlighed - som "Bridgerton" er.

Find Letsindighedens love her

Serien kan også lånes på eReolen.

Materialer