Forside til Muren omkring os

Muren omkring os

10.08.16
Børnebibliotekaren anbefaler ungdomsbøger

Nova Ren Suma er forfatteren bag 'Muren omkring os'. I den danser fortællingerne om Violet, som er benhård balletdanser i en benhård konkurrenceverden og Amber, som har siddet i ungdomsfængsel i årevis for mordet på sin stedfar. Umiddelbart har de ikke ret meget til fælles. Den ene er slank, smuk og dreven af ambitioner, den anden er lettere overvægtig, selvudslettende og vil bare overleve uden at nogen lægger særligt mærke til hende. Men en dag sker der noget mærkeligt i ungdomsfængslet: noget overnaturligt, mystisk, uforklareligt. Og kort efter dukker de to pigers fællesnævner op i fængslet: balletdanseren Orianna. som skal dele celle med Amber.

'Muren omkring os' er en usædvanlig bog - dels et drama, dels en krimi, dels en gyser med overnaturligt strejf. For det ER mystisk hvad der sker. Bogen er spændende hele vejen igennem, mens plottet langsomt åbner sig op. Jeg sad fast fra først til sidst. Jeg er stadig ikke helt sikkert på, hvad der egentlig skete - men det overnaturlige er jo lige netop altid lidt uforklareligt, ikke?

Er du til psykologiske gysere med et strejf af noget overnaturligt - og til bøger, hvor piger er onde ved hinanden - så er 'Muren omkring os' lige noget for dig! Og den kan selvfølgelig lånes på biblioteket :-)