Morgenstjernen

29.04.21
Anbefaling af Karl Ove Knausgårds bog Morgenstjernen

Litteraturmedarbejder Sigrid har læst Karl Ove Knausgårds bog 'Morgenstjernen'. Hun fortæller:

'Trods sin tykkelse var denne fine bog overraskende let læst. Den er det modsatte af komprimeret, men ikke på nogen dårlig måde! Fremgangsmåden er lidt den samme som i Knausgårds omfangsrige Min kamp: hverdagsliv og -situationer udpenslet i ikke nødvendigvis betydningsfulde detaljer, men her danner de bagtæppe for en større, mystisk fortælling, som jeg i hvert fald blev opslugt af. 

Man følger flere forskellige personers oplevelse af samme afgørende døgn, hvor en mystisk kæmpestjerne pludselig viser sig på himlen. Det er en hed august og dyrene begynder at opføre sig mærkeligt… Er det forklarlige fænomener eller starten på apokalypsen? 

Det bedste ved bogen er hvordan den balancerer på kanten af det overnaturlige og undergangs-profetiske, midt i det meget hverdagsrealistiske. Måske lidt i familie med Lars von Triers film Melancholia fra 2011? Man er (næsten) hele tiden i tvivl om hvorvidt den velkendte verden nu slår om i et fantasy-mareridt og helvedes porte åbner sig eller om der alligevel bare er en kedelig almindelig forklaring på det hele. Jeg ved det stadig ikke!'

God læselyst

Materialer