if i stay

If I stay

28.10.15
Filmanmeldelse til unge

If I stay er filmatiseringen af den meget populære bog Hvis jeg bliver, som jeg tidligere har skrevet om med patos! Jeg holder meget af bogen, som er en tåreperser uden lige, og filmatiseringen er bare lige præcis som jeg ønskede mig!

Chloë Grace Moretz er helt perfekt som Mia, der mister sin familie i et trafikuheld. Mia spiller cello - og er meget dygtig - mens forældrene er gamle rockmusikere og -groupie. Umiddelbart støder de to musikgenrer noget sammen - rock og klassisk - men der er ingen tvivl om at Mia's usædvanlige forældre bakker op om hende og hendes ambitioner om at komme ind på den prestigefyldte musikskole Juilliard. Mia's kæreste er også rockmusiker, og hans band er netop begyndt at have succes,  hvilket gør det svært for dem at være sammen. Men alting bryder sammen den vinterdag, hvor Mia sammen med sine forældre og lillebror forulykker med bilen.

Mia's krop er bevidstløs, mens Mia's bevidsthed prøver at følge med på sidelinjen, og tage beslutningen om, om hun skal blive eller dø. Hvad er der tilbage at leve for? Hvem kan erstatte det hun har mistet?

Det er en tåreperserfilm, og den er rigtig god! Se den! Læs den! Og husk kleenex!