Harry Potter og det forbandede barn forside
Harry Potter og det forbandede barn forside

Harry Potter og det forbandede barn

22.11.16
Længe ventet - nu anmeldt af børnebibliotekarerne

Som inkarneret Harry Potter fan var jeg både begejstret og skeptisk, da jeg hørte at en 8. bog om Harry Potter havde set dagens lys - men at det var et skuespil. Jeg er ikke begejstret for at skulle læse skuespil - jeg synes, at der mangler en hel masse, som skuespillerne og scenografien skulle vise os, men som vi må forestille os, når vi bare sidder med et manuskript.

Jeg må sige, at min skepsis blev lagt til side, da jeg først gik i gang med at læse. Det var slet ikke svært at læse manuskriptet. Handlingen suser afsted, og jeg blev revet med. Jeg kom til at holde meget af Albus og især af Scorpius, Draco Malfoy's søn. Og det var dejligt at se Harry, Hermione, Ron, Ginny, Draco, professor McGonagall og andre gamle yndlingsfigurer igen. Jeg var på ingen måde skuffet.

Når det er sagt, så foretrækker jeg romanerne. Man kan altså mere med en udbygget tekst, hvor omgivelser, tanker og detaljer beskrives på en helt anden måde end når det er et manuskript. Jeg savnede noget fylde. Men det er helt sikkert en historie jeg godt kan lide, og jeg kan varmt anbefale den.

Vi har den både på dansk og på engelsk.

Materialer