God jul, Lille Løg

20.11.20
Børnebibliotekaren anbefaler julekalenderbøger

Frida Nilssons ’God jul, Lille Løg’ er en rigtig fin og velfortalt kalenderhistorie for 6-10 årige.

Lille Løg ønsker sig to ting til jul: en cykel og en far. Det første har mor ikke råd til, og mor smed sedlen med farens telefonnummer væk, inden hun vidste, at Lille Løg var på vej. For manden brød hun sig egentlig ikke om, så det eneste Lille Løg ved om faren er, at han bor i Stockholm.

Disse to ønsker fylder meget, og Lille Løg gør sig mange tanker og beslutter sig til at tage tingene i egen hånd, for at de kan gå i opfyldelse. Han tager blandt andet kontakt til Karl, ”landsbytossen”, som halter, har værkstedet Gen-start, og det siges, at Karl kan hypnotisere høns. Så måske kan han hypnotisere mor til at købe en cykel. Et venskab spirer, men der er mange bump på vejen, før det endelig er jul.

I skolen kommer han, fordi ønskerne er så store, til at fortælle om faren i Stockholm, som jo ikke rigtig findes, og hvordan kommer man så tilbage til sandheden?

Hvis man søger en kalenderhistorie fyldt med nisser, julemand og masser af juleri, så er det ikke denne bog, man skal læse.

Men ønsker man en sød, varm og hjertegribende historie, velskrevet og velfortalt, ja så skal man læse den. Man bliver draget ind i fortællingen og føler med Lille Løg.

Der er lige en bonus, nemlig et kapitel til julemorgen d. 25.12, samt de dejlige illustrationer af Maria Nilsson Thore.

Hilsen børnebibliotekar Lis

Materialer