Gæt et dyr fra Afrika

24.03.20
Læs og leg med dit barn

Er I klar på en hurtig gætteleg med afrikanske dyr? Bogen viser først et udsnit af et dyr, og på siden bagefter afsløres hvilket dyr det er. Der er både de meget kendte og nogle mindre kendte dyr fra det afrikanske dyrerige. Her er en bog med meget lidt tekst, men til gengæld er der masser af plads til at snakke sammen og udveksle viden.

Forfatter: Grete Sonne

Find bogen på eReolen her  

Læs

Snak med barnet om at I skal læse en bog, hvor I skal gætte hvilket dyr der vises på billedet.
På den første side vises på et udsnit af et verdenskort, og I kan sammen se afstanden mellem Afrika og Danmark. Snak om at Afrika er en verdensdel, som ligger langt væk, men måske kender I lande i Afrika, måske har I besøgt Afrika, set tv-programmer om dyr fra Afrika, eller været i zoologisk have og set nogle af de afrikanske dyr.
Læs bogens titel og lad barnet gætte, hvilket dyr der vises på billedet.
Læs bogen igen, og snak om hvad I ved om de forskellige dyr. Hvad spiser det, hvordan ser det ud, hvad er et særligt kendetegn for dette dyr – kan det løbe hurtigt, lever det i flokke, er det farligt osv.

Læs også Gæt et dyr – her er det dyr fra den danske natur. 

Leg

Find flere oplysninger om dyrene på internettet. Kig i bøger I har derhjemme og se måske ’Sebastian og Afrikas vilde dyr” 

Leg gæt et dyr: den ene af jer tænker på et dyr – f.eks. en elefant, og den anden må stille spørgsmål. Stil lukkede spørgsmål, så den der tænker på dyret, kan svare med ja eller nej. Den, der stiller spørgsmål, må blive ved med at spørge til han/hun kan gætte hvilket dyr, den anden tænker på. Byt roller.

Syng ”Dyrene i Afrika” 

Læsevejledning udarbejdet af børnebibliotekar Lene

Materialer