dumplin
dumplin

Dumplin' - kunsten at tænke stort

Af Anonym (ikke efterprøvet)
23.08.16
Børnebibliotekaren anbefaler til unge: 'Dumplin' - kunsten at tænke stort' af Julie Murphy

Willowdean går i high school, arbejder på Harpys (et sted der sælger burgers, hotdogs m.m.), elsker Dolly Parton og har en mor, en tidligere skønhedsdronning, der kalder Willowdean for Dumplin' på grund af at hun er overvægtig. Men Willowdean har intet imod at være en stor pige.

Da hun forelsker sig i Bo Larsson - som er lige så forelsket i hende – skal hun lige vænne sig til en kærlighed fra en dreng og for slet ikke at tale om den fysiske berøring, som følger med når man er ung og bliver kærester. Det første kys og det første kærtegn er lidt af en udfordring - selvom hun ikke kan tænke på andet end Bo Larsson!

Men så dukker Mitch op! En fyr der pludselig er meget interesseret i Willowdean. Mitch er en del af de der lidt uopnåelige football-gutter fra skolen. Mitch inviterer Willowdean ud på en date og hun takker ja. Men desværre er Mitchs bedste ven – en af de mest ulidelige drenge fra skolen, Patrick Thomas - som gør en dyd ud af at mobbe dem, der er anderledes..

En anden ting er – at Willowdean tilmelder sig den lokale Miss Teen Blå Lupin konkurrence, som hendes mor - den tidligere skønhedsdronning - arrangerer… Af frygt for hvad hendes mor vil sige, skal Willowdean lige tage sig sammen for at fortælle den tidligere skønhedsdronning - nyheden…

Dumplin’ er en dejlig historie og Willowdean er en dejlig pige. Man bliver bidt af Willowdeans stærke personlighed og hendes tro på sig selv. En bog der kan anbefales til alle!

Reserver bogen her!

Materialer