Drengen der ville redde Julemanden fra at blive skåret i skiver

12.11.20
Børnebibliotekaren anbefaler julekalenderbøger

Jesper Wung-Sung har skrevet en forrygende kalenderbog til børn fra ca. 8 år.

Bogens sprog er noget helt særligt, og titlen er da også noget helt for sig selv - for hvem bliver ikke nysgerrig efter at høre, hvad historien ”Drengen der ville redde julemanden fra at blive skåret i skiver” gemmer på?

Bogen har både alvor, humor og den klassiske mission om at redde julen – både hos Kajs familie, men også helt bogstavligt ved at forhindre, at julemanden skæres i skiver.

Kaj er en almindelig dreng med masser af fantasi og en del problemer i skolen. Derudover arbejder Kajs forældre alt alt alt for meget, og ind imellem glemmer de de vigtigste ting, som at komme til årets krybbespil og at sikre den gode julestemning. I stedet tager forældrene den nemme løsning, og hyrer de en au pair, Marivuda, som skal sikre netop den gode julestemning. Det går selvfølgelig slet ikke som planlagt og fra dag ét er Kaj sikker på, at der er noget mystisk ved Marivuda – er hun ikke alt for rar?
Herfra tager fortællingen fart, og mens hele december drøner derud af, prøver Kaj at optrævle de grumheder og gysede planer som den smilende au pair står bag. Decemberhverdagen er også en plage i form af skolens tyran, en forelskelse i klassens søde pige, som spiller jomfru Maria i krybbespillet og en lillebror som vader ind og ud af Kajs værelse, og som hader julen.

Hvordan det hele ender, skal ikke afsløres – men bogens tegninger er med til at understrege alvoren og den gysende stemning. En særlig velskrevet og spændende julekalenderhistorie som er både uhyggelig og sjov.

HIlsen børnebibliotekar Lene

Materialer