Forside til bogen Dallas København
Forside til bogen Dallas København

Dallas København

04.06.18
Anbefaling fra Børnebibliotekarerne

Det er en fremragende børnebog! Jeg kan sammenligne den dels med Reuters Bertramserie fra min barndom og dels med Knud Holtens vidunderlige serie Alex på eventyrDallas København har dog en noget barskere virkelighed og en mørkere tone, som gør den til helt sin egen.

Dallas København er en 12-årig pige, som har et noget usædvanligt liv. Hun bor hos sin oldefar, som er lidt af en eventyrer og rejser meget. Hendes mor vil hellere redde vilde dyr i fjerne lande end være sammen med sin datter, og hendes far taler vi bare slet ikke om! Man kan råbe op om omsorgssvigt og misrøgt og alt muligt, men Dallas København har det grundlæggende godt hos sin oldefar. Hendes usædvanlige opvækst har heldigvis også rustet hende til det eventyr, som hun kommer ud på med den noget luskede, jævnaldrende Jack (som dog har hjertet på rette sted), da oldefaren forsvinder og beskyldes for at have kidnappet en anden mand.

Det er en vild historie! Langt ude og skæv og endestående. Jeg kan så godt lide den, og tænker, at den er ualmindelig egnet til at blive filmatiseret. Lur mig, om ikke den bliver det. Dels fordi den er fuld af spræl og action, dels fordi bogens forfatter – Peter Molde-Amelung – bestemt ikke er fremmed for film- og tv-verdenen. Jeg håber, at det sker. Jeg gad i hvert fald godt at se den!

Anbefales varmt!

Materialer