miss peregrines hjem for sælsomme børn

Børnebibliotekaren i biografen

04.10.16
Anbefaling af 'Miss Peregrine's hjem for sælsomme børn' og 'Kubo - den modige samurai'

Jeg er i fuld gang med at læse 3. del af 'Miss Peregrine's hjem for sælsomme børn', og så meget frem til at se filmen. Forinden blev jeg heldigvis advaret om, at film og bog kun er svagt beslægtet, så jeg ikke blev for skuffet, når jeg så den. Den advarsel er hermed givet videre. Det var en flot film, og jeg kan vældig godt lide Asa Butterfield som Jake. Handlingen var løst baseret på bogen, og lægger ikke umiddelbart op til en fortsættelse, selvom det selvfølgelig ikke kan udelukkes. Tim Burton er god til at skabe en stemning, og han gør det godt. Jeg synes faktisk, at stemningen var præcis som jeg havde ønsket mig den, selvom handlingen ikke var. Hvis du ikke har læst bøgerne, er jeg sikker på, at du får lyst til det nu - og bøgerne vil ikke skuffe dig, selvom de er anderledes end filmen. Har du læst bøgerne, så gå ind og se filmen som om det var en Tim Burton film, som er inspireret af bøgerne.

Se traileren til 'Miss Peregrine's hjem for sælsomme børn' her

'Kubo - den modige samurai' er en helt usædvanlig film. Den er lavet med stopmotion teknik, og er helt utrolig flot! Drengen Kubo vokser op sammen med sin mor, som er syg. Han underholder den nærliggende landsby med sine eventyr - fortalt med musik fra hans magiske strengeinstrument og origami-papir som bliver levende. En frygtelig fjender truer ham, og han må drage ud for at finde tre magiske genstande, som kan beskytte ham. Hans ledsagere er mildest talt usædvanlige (en klog abe og en kriger-bille), og hans fjender er skræmmende! Jeg kunne godt finde på at gå ind og se filmen igen, for den er bare så god! Jeg kommer nok til at skulle eje den selv, når den kommer på dvd.

Se traileren til 'Kubo - den modige samurai' her

Se filmene i biografen (de fortjener det begge to). Men du kan selvfølgelig også vente til du kan låne dem på biblioteket, når de kommer på dvd. Jeg skal nok personligt sørge for, at de bliver købt!

God film-fornøjelse :-)