5 bøger du kan læse med frøer i

22.04.21
Der findes mange slags frøer - og mange slags bøger om frøer

Lorens Pauli: Hvem er modigst

Ved bredden af en sø sidder fire venner – en spurv, en snegl, en mus og en frø. De sidder bare og sidder, og måske keder de sig endda lidt. I hvert fald foreslår frø, at de finder ud af hvem der modigst, og så begynder de fire venner ellers at overveje, hvad de hver især kan imponerer med.
Bogen kan læses med børn fra 3-4 år – og giver god anledning til at snakke om hvad dyrene kan, og hvad det vil sige at være modig.

Birgitta Stenberg: Billy og frøen

Åh, Billy! Han er den skønneste dreng – der oplever en masse og alligevel ingenting, som også kunne ske i din eller min baghave. Billy-bøgerne er rolige, varme og hverdagsnære – og bør læses højt for børn fra 4 år som vil nyde de små dramaer, de kreative løsninger på problemer og de dejlige billeder med masser af detaljer og tydelige stemninger.

Bogen om Billy og frøen starter på bagsædet af mormors bil, for hun og Billy er på vej i sommerhus med et kæmpe salathoved i en fletkurv. Alt emmer ro og harmoni, men pludselig er der en bevægelse …og så en fod! Mormor må holde ind, og det viser sig at sure-Lotte har sneget sig med, da hun er vred på sin far.

Oppe i sommerhuset hygger de tre sig gevaldigt, der kommer endnu en overraskelse i form af nogle voldsomt høje bøvsende lyde og Lotte får fortalt, hvorfor hun er sur på sin far og sidst men ikke mindst redder Billy en frø – så det er jo en oplagt bog at læse, inden I selv skal ud og redde frøer.

Jesper Wung-Sung: Frøen og fluen

Uh-ha, den her er til de lidt større børn – sådan fra 5-6 år. Der er rim, humor og fabelagtige billeder. Tjek bare lige forsiden ud! Dét er bogens hovedperson, en selvfed frø, men en bred mund og en lille rumlende sult på vej, så mission bliver at fange en flue – gerne en kæmpe stor flue.
Bogens frø bliver helt drømmende og rabler løs om flue-sushi, dampede fluer, grillede fluer og fluer i suppe – mens den venter på dagens fluefangst, der midt på den solvarme vej.

Jakob Martin Strid: Lille frø

Strids lille frø er allerede en billedbogsklassikere, for den har en helt igennem vigtig besked til alle små frøer, nemlig at de større frøer elsker dem trods alt.
Lille frø bliver ikke klækket ud i en sø, men falder ned fra himlen i en meteor. Helt ny udklækket møder Lille Frø sin familie, som med det sammen falder for dette lille skønne grønne væsen. 
Det samme håber jeg I gør, for jeg har i hvert fald en særlig plads i mit hjerte til denne lille ballademager, som i denne skønne bog viser os sin handlekraft og tager os med på et eventyr fuld af humor - både for de små frøer og gode referencer for de større frøer, samt en god portion narrestreger og lidt kruseduller.

Geoff Waring: Oskar og frøen – en bog om at vokse

Katten Oskar går ned til søen, og her møder han sin ven frø. Frø fortæller om sin livscyklus fra æg til haletuds til frø. Det bliver starten på en snak mellem de to venner, om hvor dyrebørn kommer fra.
Alle dyr vokser sig store, men hvor lang tid tager det egentligt at blive voksen?
Frøen fortæller simpelt og klogt, at det kommer an på hvem man er.

En let bog om et svært begribeligt emne – hvor kommer jeg fra, og hvornår er jeg voksen.
Den klare tekst og let aflæselige og enkle stregtegninger gør bogen god at læse med børn fra 3 år.

God læselyst!

Materialer