Praktikanter til kommunikation og litteratur- og kulturformidling søges

Brænder du for litteratur- og kulturformidling? Søg projekt- og kommunikationspraktik på Albertslund Bibliotek

Er du nysgerrig på din omverden og formidling? Har du gode idéer og mod på at kaste dig ud i nye ting? Så søger Albertslund Bibliotek lige nu efter to praktikanter til foråret 2023

Albertslund Bibliotek er et litteraturhus og et fællesskab på Vestegnen, der arbejder med store ambitioner og højt til loftet. Vi smitter vores omgivelser med vores kærlighed til litteratur, og vi samarbejder i øst og i vest for at udbrede budskabet om, at kultur og litteratur kan hjælpe til med at berige livet og gøre verden god og rar at leve i.

Vi søger til foråret 2023 to praktikanter – én med fokus på kommunikation og kulturformidling med særlig vægt på vores litteraturfestival Avisen Live, der finder sted 3. juni 2023 – og én med fokus på kultur og litteratur for børn. I kommer til at arbejde sammen om en række opgaver.

Albertslund Bibliotek er en arbejdsplads, der rummer plads til forskellighed og som praktikant bliver du én på holdet. Huset rummer både bibliotek, borgerservice og billedskole, og synergien herimellem gør vi en dyd ud af at dyrke. Foråret byder på mange samarbejder i byen, et væld af arrangementer, udstillinger, festivalen Avisen Live, finurlige arrangementer på det nedlagte fængsel i Vridsløselille og meget mere.

På Albertslund Bibliotek får du

• Mulighed for at arbejde med udviklingsprojekter på biblioteket og i byrummet og kommunikation både strategisk og konkret
  • Spændende opgaver, hvor kvalitet og engagement er i centrum
  • Plads til at byde ind med din viden og dine idéer
  • Sparring og godt kollegaskab

Konkrete opgaver kan være

• Være med til at opdatere og implementere kommunikationsstrategi for biblioteket
  • Herunder arbejde med nyhedsbreve, SoMe, fængende pressemeddelelser m.m.
  • Specifikt planlægge og lave kommunikation for litteraturfestival Avisen Live (se mere på www.avisenlive.dk)
  • Udvikle og udføre kultur/litteratur-arrangementer i samarbejde med lokale daginstitutioner og andre samarbejdspartnere

Hvis nu du er...

• I gang med en relevant uddannelse. Det kan være inden for kulturformidling, litteratur, kommunikation, pædagogik eller andet. Det vigtigste er lysten til at være med
  • Fan af folkebiblioteket og dannelse
  • Frisk på at arbejde projektorienteret og god til at kommunikere
  • Har mulighed for at være i praktik fra omkring 1. februar 2023 til midt juni, 25-37 timer i ugen

...så send en ansøgning til irb@albertslund.dk senest den 11. december 2022. Samtaler afholdes i uge 50.

Praktikken er ulønnet. Arbejdstiden planlægger vi med hensyn til dit studie, vekslende arbejdstider er en del af praktikken.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte børnelitteraturformidler Helle Boulund Flintholm på tlf. 2947 2058 / hof@albertslund.dk eller litteraturformidler Sigrid Radisch Bredkjær på tlf. 2262 2648 / irb@albertslund.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!