Søren Kierkegaard
Søren Kierkegaard

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Online via Teams
Target
For alle
Litteratur

Online læsekreds: Søren Kierkegaard, Frygt og Bæven

06.04.21
Vær med til at læse Kierkegaard i vores online læsekreds.

Vores litteraturformidler, lokale filosof og stifter af Eksistensfilosofisk Akademi, Jon Auring Grimm skriver:

Har du nogle gange tænkt, det kunne være sjovt en gang at læse et værk af Kierkegaard, men ikke fundet mod eller anledning til det? Eller har du læst masser af Kierkegaard, men nogle gange drømt om at have nogen at diskutere hans tekster med? Eller har du bare brug for at læse et fantastisk og uudtømmeligt mesterværk i selskab med andre? Så er det helt sikkert her, du skal komme ind i kredsen. Sammen vil vi skabe et fint, om end virtuelt, rum, hvor vi – uden frygt – åbner en tekst af Kierkegaard op sammen.

Over fire gange gennemgår vi Kierkegaards Frygt og Bæven. Alle er hjertens velkomne til at deltage og der kræves ingen forudsætninger. Det eneste krav er, at man læser teksten til hver gang. Det er en lille bog på omkring 100 sider og vi deler den op i fire dele, således at læsemængden er overkommelig til hver gang.

Hver gang vil jeg give en lille introduktion til det senest læste. Men det meste af tiden vil vi sammen diskutere teksten og der vil ikke være tale om en egentlig forelæsning eller udlægning fra min side. Vi taler om teksten ud fra det, der har fanget jeres opmærksomhed, undren eller tvivl under læsningen, samt ud fra temaer som jeg skitserer til hvert tekststykke, der forholder sig til tekstens progression.

Praktisk

Vi mødes hver tirsdag i april kl. 16-17.30.

Vi mødes på Teams. Et link vil blive sendt rundt til alle tilmeldte forud for hvert møde

Frygt og Bæven kan findes online på sks.dk, hvor man i øvrigt kan finde alle Kierkegaards andre værker, samt journaler, breve m.m. Denne version findes også på tryk (Søren Kierkegaards Skrifter, blå serie), desuden er der flere ældre udgivelser, bl.a. Kierkegaard Samlede Værker, SV3. Man kan finde sidetal til flere af de ældre udgaver på sks.dk. Det gennemgår vi sammen første gang, så vi nemt kan finde samme side, uanset, hvilken udgave hver især sidder med. 

Læsevejledning

1. gang læser vi: Forord, Stemning, Lovtale over Abraham (ca. 23 sider)

2. gang læser vi: Problemata; Foreløbig Expectoration (ca. 25 sider)

3. gang læser vi: Problema I, Problema II (ca. 24 sider)

4. gang læser vi: Problema III, Epilog (ca. 35 sider)

Mere information følger som læsevejledning til hver gang.

Bogen omhandler den bibelske historie om Abraham og Isak, da Gud beder Abraham ofre sin eneste søn Isak til Gud. Teksten stiller os overfor helt fundamentale eksistentielle, etiske og religiøse overvejelser om tro og tvivl, om kærlighed og angst, om lidenskab og ydmyghed. Det er i sandhed en rejse og en rejse man kan begive sig ud på så ofte man trænger til det – både med og uden corona.  

Tilmelding:

Send en mail til jag@albertslundbib.dk for at blive tilmeldt.