Olga Tokarcuk

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Litteratur

Olga Tokarczuk: Rejsende

19.08.20
Kom på en litterær sommervandring i den polske nobelpristagers fodspor. Lige her i Albertslund.

Litterære sommervandringer III

Gennem historien har de store forfattere brugt rejsen og vandringen som motiv og kompas for de eksistentielle spørgsmål, som mennesketilværelsen stiller: Her har vi tid til at komme til os selv og finde os til rette i sprogets fællesskab - under åben himmel. Vi forsøger at gøre de litterære rejsende kunsten efter ved at bruge tekstens blik som en metode til at åbne landskabet op på ny. Dette er den sidste af tre litterære sommervandringer.

Hvordan sammenfattes et kort over rejsen som fænomen, der samtidig kan fungere som et levende billede på vor kulturs besættelse af bevægelser - på tværs af tid og rum?

Den polske nobelprisvinder, Olga Tokarczuk, gjorde med Rejsende fra 2007 et unikt forsøg, der på paradoksal vis indkapsler rejsetilstanden og sætter den fri i et nyt sprog - en rejsens kakofoni - der tager udgangspunkt i konkrete, levede liv samt en kaotisk samling fragmenter om “lufthavnsmenneskets” kropslige og eksistentielle rodløshed.

Vi går sammen på en udvalgt rute i og omkring Albertslund, hvor der ud fra udvalgte steder i teksten gives et indblik i Tokarczuks litterære blik på kortet og bevægelsen mellem den, der ser, og omgivelsernes forskellige hastigheder, der sætter rammen for øjet.

Der vil være tid til at stille spørgsmål, og til slut åbnes der op for en diskussion af vores fælles oplevelser af Tokarczuks korttegning og vor egen vandring.

Vandringen er for alle med interesse - og man behøves ikke at have læst bogen.

 

Biblioteksmedarbejder Simon Lund Petersen er rejsefører på dagens vandring. For at følge myndighedernes anvisninger spare på Simons stemmebånd er der max plads til 15 personer på denne vandring.

Vi mødes foran indgangen til Albertslund Hovedbibliotek inden afgang.