Ferrante Fever

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 22:00
Pris
0 Kr
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

DOX:DIREKTE #1: Ferrante Fever

20.03.19
Dokumentarfilm og livetransmission af foredrag

Ferrante Fever
Instr. Giacomo Durzi
Spilletid: 72 min.
Sprog: Engelsk/italiensk, engelske undertekster

Ingen ved hvem der gemmer sig bag navnet Elena Ferrante. Men den storsælgende, italienske forfatter har med sine cinematiske romaner om to veninders liv og opvækst i Napoli vundet både publikums og kritikeres hjerter overalt. 'Ferrante Fever' ser nærmere på fænomenet Ferrante, på mysteriet bag navnet, og på hvordan hendes ord har givet genlyd hos millioner af læsere og placeret hende på Time Magazines Top 100 over de mest indflydelsesrige mennesker i verden. Klip fra filmatiseringerne af hendes bøger (nu også som serie) er flettet sammen med indsigtsfulde interviews i en film om lysten ved at læse.

Live-transmitteret event: Kim Skotte interviewer de to Ferrante-kendere lektor Pia Schwarz Lausten og forlagsredaktør Line Miller. Pia Schwarz Lausten er lektor i italiensk litteratur ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet og har udgivet artikler og holder foredrag om Elena Ferrantes forfatterskab. Line Miller er redaktionschef på Hr. Ferdinand og C&K Forlag, og Ferrantes danske redaktør.

DOX:DIREKTE på Albertslunds to biblioteker
Som noget nyt viser Albertslund Bibliotek i år to dokumentarfilm, der har litteratur og forfattere som omdrejningspunkt, i forbindelse med CPH:DOX-festivalen. Filmene bliver vist på biblioteket på stort lærred og efterfølges af en live-transmitteret talk om filmen fra Den Sorte Diamant i København. Der vil være en lille pause mellem filmvisningen og den live-transmitterede talk.

Gratis adgang med tilmelding