Foredrag & debat

Johnny Cash: Et amerikansk paradoks

28.10.21
I en række foredrag sætter musikjournalist og forfatter Espen Strunk fokus på nogle af rockens mest markante, poetiske stemmer. Kunstnere med hver deres kunstneriske dagsorden – men med det fællestræk, at de har skabt værker, som tåler sammenligning med de største digtere i deres samtid.

For mange står han som indbegrebet af countrymusik, men han blev samtidig en afgørende inspiration for en række af rockens største navne – fra Bob Dylan og Bruce Springsteen til U2. Han hyldede det amerikanske flag og besøgte Richard Nixon i Det Hvide Hus – samtidig med at han blev en stærk stemme for de undertrykte og desperate på skyggesiden af den amerikanske drøm. Johnny Cash døde i 2003, men står fortsat som en af populærmusikkens mest fængslende figurer. Hør om den fem årtier lange karriere, paradokserne og de vilde anekdoter i dette foredrag om sangeren, der blev kendt som ”The Man in Black”.

Gratis adgang med tilmelding.