Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Musikteatret
Bibliotekstorvet 1
2620 Albertslund
Arrangører
Target
For voksne
Andet

VESTEGNS:DOX: Lige før døden

30.03.23
Dokumentarfilm

Vi viser den spritnye danske dokumentarfilm ”LIGE FØR DØDEN” af Anne Wivel

For tolv år siden mistede filmens instruktør sit livs kærlighed, politikeren Svend Auken, nu træder hun atter ind på stue 7, den selvsamme hospicestue hvor hendes mand levede sine sidste dage. I så mange år har hun levet med en undren og en nysgerrighed. Nu ønsker hun at forstå og genskabe sig øjeblikket lige før døden indtraf, et øjeblik hvor livet på magisk og uforståelig vis udfoldede sig i al sin pragt.

 Hun vil finde ud af, hvorfor det trods alt er muligt for døende og pårørende at udholde denne sidste fase sammen. Hvordan livet kan indfinde sig trods dødens konstante tilstedeværelse?

Hvordan er det muligt for plejepersonalet at finde mening med deres arbejde og udfylde denne sidste tid med glæde og nærvær.  

Filmens fortæller vender sig imod den umiddelbare nutid og skildrer de ansattes refleksioner over deres meningsfulde arbejde med de døende, deres pårørende og det liv, som endnu ikke er slut. Filmen er en hyldest og beundring til livet og ikke mindst til de mennesker, som bringer glæde og mening til tiden lige før døden.

Visningen er en del af VESTEGNS:DOX, der viser en lang række dokumentarfilm på hele Vestegnen i samarbejde med CPH:DOX.

Gratis med tilmelding