Foto: Malthe Ivarsson

Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Egelundsparken
Parkering ved Egelundsvej 7C
2620 Albertslund
Arrangører
Target
For alle
Andet

Kulturvandring

19.09.21
POETISK ISTID OG FÆLLESSANG I ALBERTSLUNDS SKØNNE NATUR

Vær med til at indvie Albertslunds nye natur-kunstværker med fællessang og møde med kunstnerne bag!

Søndag den 19. september kl. 14 indvier vi i Egelundsparken i Albertslunds to nye og ’naturlige’ kulturoplevelser. Og her må du både kravle på kunsten og tage den i ørerne!

Denne søndag kan du både møde billedkunstner Camilla Berner og den enorme, poetiske vandreblok i værket ’Flyttet istid/Ice Age Relocated’ og forfatter Adda Djørup og det meditative lydværk ’Måske er et landskab tusinde landskaber’.

Udover en vandreblok fra istiden og en lydvandring gennem tusind års landskaber byder Albertslund Musikskole på dejlig fællessang og siden stor symfonikoncert.

 

PROGRAM:

Vi byder velkommen ved vandreblokken kl. 14 med fællessang ved Albertslund Musikskole. Herefter vil borgmester Steen Christiansen indvie kunstværkerne, og så vil de to kunstnere i samtale fortælle om deres kunstværker, og hvordan de er skabt særligt til Vestegnens landskaber. Vi runder af med fællessang. Undervejs byder biblioteket på kaffe, the og kager.

Efterfølgende går vi videre til et brag af en symfonikoncert ved gymnasiet kl. 16. Her spiller Albertslunds Symfoniorkester en koncert, som markerer genforeningen efter corona i bygning M ved gymnasiet.

Fælles vandretur til Egelundsparken:

Alle interesserede inviteres til at gå sammen mod Egelundsparken og den nye vandreblok fra det tidligere Vridsløselille Statsfængsel. Vi går sammen fra Egon Olsens port kl. 13. Undervejs nyder vi turen og naturen får måske en forsmag på kulturen. Det er også muligt at tage turen på cykel.

Har du også børn med lyst og mod på skattejagt, så vær klar allerede kl. 11 ved fængslet, hvor Albertslunds børneklub Flammeklubben inviterer på skattejagt. Se mere på Forbrændingen (forbraendingen.dk)

 

Om kunstværkerne i Egelundsparken:

Billedkunstner Camilla Berner har skabt en enorm kunstig sten med inspiration fra de store vandreblokke, som istiden har placeret rundt omkring i landskabet. Hvorfor netop her, og hvorfor er den lavet af beton? Hvilken forbindelse er der mellem istiden og nutidens Albertslund?

Forfatter Adda Djørup har skabt et lydværk, som giver en meditativ og poetisk oplevelse af landskabet og får lytterne til at se med nye øjne på velkendte landskaber. Hvorfor ser Vestegnens natur ud som den gør, og kunne den i virkeligheden se helt anderledes ud? Er det mennesker, der tegner linjerne i landskabet, eller er det landskabet som tegner os?

Få svar på disse og andre spørgsmål i kunstnernes artist talk.

Kunstværkerne er skabt i anledning af Vestegnens Kulturuge, der i år har temaet Naturens steder – Stedernes natur. Dagens kulturvandring er kulminationen på kulturugen, men begge værker er tænkt som permanente værker, der skal blive en del af natur- og kulturoplevelserne i Albertslund.

 

Gratis adgang uden tilmelding